Wens van Wensambulance Limburg komt uit

Onlangs werd door Clement Group een speciale strandbrancard overhandigd aan de Stichting Wensambulance Limburg.

Wensenactie 2020

In 2020 werd door een van de vrijwilligers van Wensambulance Limburg de wens voor een nieuwe strandbrancard gedaan bij onze Kerstwensboom in de Weerter binnenstad. Nu bijna 2 jaren later is deze wens werkelijkheid geworden en zijn wij trots op het resultaat!

“Als we met een wensvrager bijvoorbeeld naar het strand gingen, moesten we deze vanaf de brancard overhevelen naar een strandbancard. Dat was vanwege de gesteldheid van sommige wensvragers niet altijd mogelijk. Met dit mooi exemplaar hoeft dat niet meer en kunnen we meer wensvragers daadwerkelijk belonen”, vertelt Thomas Gelissen (bestuurslid Wensambulance Limburg).

De strandbrancard

De strandbrancard is zo ontworpen dat deze gemakkelijk een regulier brancard kan overnemen en de persoon op de brancard veilig rondgereden kan worden. Om de combinatie van stabiliteit, hoogte van het bed, gemakkelijke bediening en minimale afmetingen in één ontwerp te krijgen was een mooie uitdaging voor de engineering.

Na eerst enkele ontwerpen uit gedefinieerd te hebben is de keuze uiteindelijk gevallen op bijgaand ontwerp mede door de beperkte afmetingen in lengte en breedte wat ten goed komt aan het “zicht” wat de persoon op de brancard heeft alsmede het contact met de begeleiders en familie die ernaast lopen.

Deze strandbrancard kan tevens in de eigen aanhanger van de Stichting Wensambulance Limburg vervoerd worden.

Tags:
Zoek
Clement Group
  • Professionele service & kwaliteit
  • Flexibel produceren
  • Flexibele organisatie
  • Alles onder één dak