Het DNA van Clement Group

Onze identiteit

Een opgeleverde totaal oplossing die we volledig in huis hebben ontworpen, geproduceerd en uiteindelijk op locatie hebben geplaatst bij de klant. Een turn-key project dat een perfecte match is met onze identiteit. “Van engineering tot aan plaatsing”

“De eurogietstand is een handmatig bediend vulstation voor het vullen van verwarmde gietvormen welke in een cirkel zijn opgesteld. Deze gietvormen worden vervolgens gevuld met vloeibare zink”

Aan het woord;

Roland Simons – Projectleider

“Begin 2020 kwam onze klant met een basis concept vanuit de risico inventarisatie. Daarnaast was nog de eis dat we het nieuwe vulstation moesten kunnen plaatsen binnen een zeer korte doorlooptijd van twee weken tijdens een geplande stop. Na een analyse hebben we als Clement Group besloten om deze uitdaging samen met de klant aan te gaan.”

Probleem situatie

De bestaande opstelling voldeed niet meer aan de huidige veiligheidsnormen. Omdat onze klant veiligheid zeer hoog in het vaandel heeft staan vonden zij dit reden tot verandering.

Het was technisch niet mogelijk om leuningen te plaatsen op het draaibordes. Om de veiligheid te vergroten hebben we besloten om buiten het draaibordes een vast bordes te realiseren waarin middels kleursignalering aangegeven wordt dat deze niet betreden mag worden. Hierdoor ontstaat een veilige afstand tussen het draaibaar werkbordes en het valgevaar.

Daarnaast hadden de operators onvoldoende bewegingsvrijheid om optimaal te kunnen werken. Daarom hebben we besloten om het draaibordes te vergroten. Het draaibordes in de nieuwe situatie is circa 8m2 groter dan de oude situatie.

Onze aanpak

Samen met onze engineeringsafdeling zijn we op locatie bij de klant gaan kijken om het probleem te analyseren, alles in te meten en de situatie op te nemen. Met deze informatie is een 3D-model opgezet welk is besproken met de klant. Na enige verfijning is deze opzet goedgekeurd.

In de uitvoering zijn alle afdelingen doorlopen (engineering, verspaning, constructie, plaatwerk en zowel interne als externe montage). Vanwege de zeer korte doorlooptijd zijn we direct gaan produceren.

Op het moment dat de werkplek bij de klant werd vrijgegeven zijn we direct de oude opstelling gaan demonteren en aansluitend de nieuwe delen gaan monteren.

Dit alles moest in een doorlooptijd van twee weken gerealiseerd worden. Dankzij teamwork, inzet en motivatie van ons monteursteam hebben zij middels twee ploegendiensten ervoor kunnen zorgen dat het project tijdig is opgeleverd, en de eurogietstand binnen de geplande stop weer operationeel was.

Als projectleider ben ik zeer tevreden over hoe het project is gerealiseerd. Elke afdeling is betrokken geweest bij het slagen van het project.

foto in artikel

“Een teamprestatie op bedrijfsniveau”

Nawoord

Ben jij een bedrijf die ook een interessant vraagstuk heeft voor ons neem dan contact met ons op!

Óf lijkt het jou ook uitdagend om als werknemer je steentje bij te dragen aan dit type projecten bekijk dan onze vacatures of stuur een open sollicitatie naar info@clement-weert.nl

Tags:
Zoek
Clement Group
  • Professionele service & kwaliteit
  • Flexibel produceren
  • Flexibele organisatie
  • Alles onder één dak